Karjalan Tennis (KarTe) on Joensuussa toimiva tenniksen erikoisseura, joka on perustettu marraskuussa vuonna 1976. Seuran toiminta käynnistyi seuraavana vuonna. Toiminnan tavoite on määritelty seuraavasti: ”Karjalan Tennis pyrkii Pohjois-Karjalan johtavana tenniksen erikoisseurana valtakunnallisesti merkittävään kasvatustyöhön kilpa-ja harrastajatenniksen alueilla.”

Perustamisvaiheessa seura liittyi Työväen Urheiluliittoon ja oli varsinaisesti ensimmäinen TUL:n tennisseura. Uuden keskusjärjestön (SLU) perustamisen jälkeen KarTe erosi TUL:n jäsenyydestä. Samoihin aikoihin sijoittui myös Karjalan Tenniksen ja lajin toisen erikoisseuran Joensuun Tennisseuran toimintojen yhdistyminen. Yhdistymisen jälkeen sekä harrastaja- että kilpailutoiminta keskittyi Karjalan Tenniksen organisaatioon.

Nykyään Karjalan Tennis on vireä ja aktiivinen toimija. Seuran viime vuosien suurin ponnistus oli oman tennishallin rakentaminen. Halli valmistui 2013 yhteistyössä Karelia Golfin kanssa. Suomen Tennisliitto valitsi seuran vuoden Tennisteoksi vuonna 2013, ja Pohjois-Karjalan liikunta valitsi seuran vuoden pohjoiskarjalaiseksi urheiluseuraksi vuonna 2014.

KarTe:n toiminta auditoitiin vuonna 2015 ja seura sai oikeuden käyttää Sinettiseuralogoa. Sinettiseura