KarTe SM-liigaan kaudelle 2019-2020

KarTen ykkösjoukkueen kausi alkoi lähestyä loppuhuipennustaan, kun aamujuna lähti ajallaan Joensuusta kohti Helsingin päätepysäkkiä. Matkalla valmistauduttiin kauden tärkeimpiin otteluihin rennoin kevyin tunnelmin, samalla nauttien maittavista aterioista, sekä mieltä ylentävistä keskusteluista. Tennispelien lisäksi Etelä-Suomessa taisi olla tiedossa paljon muutakin ihmeteltävää viikonlopun aikana, sillä jo puolessa välin matkaa junassa tunnuttiin olevan lähes karnevaalimainingeissa. 

Hyvällä pelisilmällä joukkue oli onnistunut varaamaan itselleen lämmittelykentän ennen matsien alkua ja lämpöä otettiinkin hyvin keskittyneissä, mutta edelleen rennoissa tunnelmissa. Tuntuma kenttään ja palloihin oli saatu, mutta kun siirryttiin itse kisakentille, saimme iloksemme huomata kenttien olevan nopeammat ja pallojen kivikovat, liitävät kuulat. Ei kuitenkaan mitään uutta tässä, joten matsit saivat luvan alkaa. 

Etukäteen oli tiedossa, että liiganousuun vaaditaan yksi otteluvoitto. Sen sattuessa on lupa keventää ja siirtyä kohti seuraavia seikkailuja. Mutta jokaisella oli edessään tuntematon haaste ja sitä kohti siirryimme rinta rinnan. Otteluiden alkuvaiheessa oli havaittavissa pientä odottelua ja kentiltä kurkittiin toisten tulostauluille, josko viereisillä kentillä olisi peli avattu murtojen merkeissä. Ottelut kuitenkin etenivät tasaisissa merkeissä, muutamia hienoja suorituksia ja varovaisia “C’mon” huutoja lukuunottamatta. 

Sitten alkoi tapahtua. Kahdella kentällä KarTe otti itselleen vastustajalta syötönmurron ja viimeisteli erän lopun varmasti ja huolellisesti kotiin. Yhdellä kentistä koettiin muutamia napakoita väittelyitä ja tunnelma alkoi selvästi ns. lämmetä. Tämän kentän erätaistelu kääntyi monien käänteiden kautta vieraille ja täten ensimmäisten erien jälkeen oltiin tilanteessa 2-1. Vielä oli matkaa.

Toisen erän tunnelma oli jollain tavalla käsinkosketeltavaa. Matka SM-liigaan oli nyt hyvin lähellä, mutta kuten jokainen tennispelaaja tietää, joskus se jo käsissä oleva voitto voi livetä otteesta yhtä helposti kuin se tulikin. Panokset tiedostaen, tiesimme tämän olevan hetki joka ei jää suuren yleisön historiaan, mutta niiden kolmen katsomossa seisovan ja kentillä miekkailevan kyllä. Aika oli lähellä, syötönmurrot oli myös toisessa erässä hankittu ja nyt vain odoteltiin kuka sivaltaa sen viimeisen ja ratkaisevan siirron. Kaksi shakkinappulaa lähestyy kahdesta eri suunnasta kohti kuningasta joka on ajettu nurkkaan. Enää ei voi vastustaja tehdä muuta kuin puolustuslyönnin keskelle kenttää, josta ei varmistella vaan vastataan täysillä ja nurkkaan. SE ON SIELLÄ!!!

Nousu oli varmistettu ja tunnelma sen mukainen. Maljat nostettiin ja poikakin saunoi. Tennis on laiffia ja tarina jatkuu. Maanantaikin tuli ja meni ja nyt tehdään strategia uudelle alulle. Tavataan ensi syksynä!

KarTe-TCT 16.2.2019

Esport Center, Espoo

1. Ville Maaranen – Jani Jankkila 6-4, 6-4
2. Leo Haapasalo – Patrik Jaatinen 5-7,6-4,15-13
3. Teemu Airaksinen – Joonas Laaksonen 6-3, 7-6 (4)

Leo Haapasalo/Petri Nevalainen – Jani Jankkila/Patrik Jaatinen 6-1,5-7,5-10

Ohessa linkki tennisliiton uutiseen:
http://www.tennis.fi/uutiset/karten-miehet-nousivat-teho-sport-tennisliigaan/