Karjalan Tennis (KarTe) on Joensuussa toimiva tenniksen erikoisseura, joka on perustettu marraskuussa vuonna 1976. Seuran toiminta käynnistyi seuraavana vuonna. Toiminnan tavoite on määritelty seuraavasti: ”Karjalan Tennis pyrkii Pohjois-Karjalan johtavana tenniksen erikoisseurana valtakunnallisesti merkittävään kasvatustyöhön kilpa-ja harrastajatenniksen alueilla.”

Perustamisvaiheessa seura liittyi Työväen Urheiluliittoon ja oli varsinaisesti ensimmäinen TUL:n tennisseura. Uuden keskusjärjestön (SLU) perustamisen jälkeen KarTe erosi TUL:n jäsenyydestä. Samoihin aikoihin sijoittui myös Karjalan Tenniksen ja lajin toisen erikoisseuran Joensuun Tennisseuran toimintojen yhdistyminen. Yhdistymisen jälkeen sekä harrastaja- että kilpailutoiminta keskittyi Karjalan Tenniksen organisaatioon.

Nykyään Karjalan Tennis on vireä ja aktiivinen toimija. Seuran viime vuosien suurin ponnistus oli oman tennishallin rakentaminen. Halli valmistui 2013 yhteistyössä Karelia Golfin kanssa. Suomen Tennisliitto valitsi seuran vuoden Tennisteoksi vuonna 2013, ja Pohjois-Karjalan liikunta valitsi seuran vuoden pohjoiskarjalaiseksi urheiluseuraksi vuonna 2014.

KarTe:n toiminta auditoitiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 ja seura sai oikeuden käyttää Sinettiseuralogoa. Sinettiseura-toiminnan korvaajaksi tuli Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteinen Tähtiseura-toiminta. KarTe osallistui vuonna 2018 Tähtiseuratoimintaan liittyen auditointiin ja saavutti ensimmäisenä suomalaisena tennisseurana Tähtiseura-tunnustuksen lasten ja nuorten sekä aikuisten toiminnan osalta 2018. Vuonna 2021 KarTe:n toimintaa arvioitiin sekä sisäisesti että ulkoisesti. KarTe läpäisi uusinta-auditoinnin lasten ja nuorten sekä aikuisten toiminnan osalta ja tämän lisäksi oli ensimmäinen tennisseura, jonka toiminnan arvioitiin täyttävän Kilpaseura-toiminnan vaatimukset.