KarTen M40-joukkue haki vieraspisteet Espoosta

Ei ollut espoolaisesta Open Tennis Clubista pysäyttäjäksi, kun KarTen kivikova M40-joukkue vieraili sarjaottelussa Tapiolan Tennispuistossa. Joukkueestamme olivat nyt tulessa Jannet Hirvonen ja Kivihalme. Hyvä ja ennen kaikkea huolellinen ennakkovalmistautuminen viikonlopun otteluun auttoi, sillä joukkueemme poistui kotimatkalle ja iltajunaan ansaittu 2-1 voitto taskussaan.

Ykköspelaajien kamppailussa Kivihalme taiteili 6-1,6-3 voiton OTC:n Richard Berneristä. Avauserässä Kivihalme ei antanut vastustajalleen mahdollisuuksia. Toisessa erässä Berner löysi peliinsä uuden ilmeen ja karkasi siinä 3-1 johtoon. Kokenut Kivihalme ei tästä hätääntynyt, vaan vastasi lyömällä palloa kulmiin ja entistä kovemmalla temmolla. Ässät viuhuivat ja toinenkin erä kääntyi lopulta vastustamattomasti hyvin pelanneelle kartelaiselle. KarTe johtoon 1-0.

Kakkosten kohtaaminen oli todellinen jännäri. Avauserässä Hirvonen haki vielä tuntumaa selvästi kotihallia Mehtimäkeä hitaampaan alustaan. Taisivat himmeät valotkin hieman haitata ja uudet kengät. Avauserä menikin kuin varkain espoolaiselle lukemin 6-2. Toisessa erässä tasoaan nostanut Hirvonen alkoi saada vastassa ollutta Kalle Paajasta paremmin liikkeelle ja pakotettua hänet virheisiin. Hirvonen johti erää jo 5-1, ja vaikka lopussa Paajanen sai kaunisteltua lukemia, ei erävoitto ollut kovin uhattuna. Toinen erä Jannelle 6-3. Super tie-break oli hienoa katseltavaa. Molemmat taistelivat jokaisesta pallosta viimeiseen saakka. Erän loppuhetkillä kotijoukkueen Paajasen onnistui tehdä vähemmän virheitä ja hikinen koitos päättyi isäntien riemuksi hänelle pistein 10-8.

Ratkaisevassa nelinpelissä Hirvonen ja Kivihalme päättivät näyttää heti alkupalloista lähtien, ketkä ovat ottelussa kuskin paikalla. Hyvin toiminut yhteispeli, painavat syötöt, vastustamattomat syötönmurrot ja rohkea verkkopeli olivat vieraiden aseita. Ottelu päättyi KarTen onnellisten pelaajien voitontanssiin, kun Berner ja Paajanen oli kellistetty reilussa tunnissa erälukemin 6-1,6-4.

Ottelua seurasi hetken aikaa Tapiolassa myös Suomen kaikkien aikojen pelaaja, Jarkko Nieminen. Jakke tuli pelin jälkeen moikkaamaan meitä ja kehaisi nelinpelin olleen oikein mallikasta katsottavaa. Oli muutenkin hienoa päästä pitkästä aikaa juttelemaan Jarkon kanssa, joka toivottelikin joukkueellemme voimia ja tsemppiä loppupeleihin. Kaksi sarjapistettä piti KarTen edelleen sarjan piikkipaikalla. Yhden pisteen päässä vaanii kuitenkin HLK:n joukkue, kun jäljellä on vielä kolme ottelukierrosta. Tammikuussa sitten taistellaan sarjapisteistä jälleen kotisalissa Mehtimäellä oman yleisön tukemana.