KarTen SM50 miehet hyökkäävät

KarTen 50 vuotiaiden joukkue lopetti Suomen mestaruuden puolustamisen ja ryhtyi hyökkäämään uuteen mestaruuteen!

Ensimmäinen jännitys oli sankka lumisade ja kiitotien auraus, mutta onneksi lentokone pystyi laskeutumaan.

Ykkösten pelissä Ålk:n Kenneth Sundberg osoitti taktista kypsyyttä ja pelasi omilla vahvuuksilla. Kova tarkka syöttö ja välillä syötöstä verkolle nousu.  Pajurin löysästä syötöstä Kenneth palautti noususta ja usein myös puolivolleynä ikävästi kulmiin. Ensimmäinen erä kuitenkin Pajurin hienoisessa johdossa 6-4 KarTelle. Toisessa erässä Kenneth johti jo 4-3, kunnes Pajuri pisti kaiken peliin ja joutui kaivamaan palloa hankalista paikoista Kennethin hallitessa. Kenneth teki kuitenkin muutaman helpon virheen, mikä kostautui ja Pajuri voitti 6-4 myös toisen erän.

Kakkosten pelissä molempien joukkueiden kakkospelaajat olivat viime vuodesta vahvistuneet. Joensuusta vahvaa virettä osoittanut Petri Nevalainen ja Turulta TaTS:n entisen Sm liigajoukkueen sarjajyrällä Vesa-Pekka Mäkisellä. Tällä kertaa Nevalaisen tempo oli vain yksinkertaisesti liikaa Veskulle ja Petri vahvalla esityksellä 6-2, 6-3 voittoon.

Nelinpelissä KarTen Pajuri / Hakulinen olivat hienoisia altavastaajia ensimmäisessä erässä. I-formaatilla (ii-formaatilla eli syöttäjä ja verkkopelaaja ovat peräkkäin ja verkkopelaaja kyykistyy)  ja välillä Australialaisella tyylillä pelanneet Sundberg / Mäkinen sekoittivat KarTelaisia ja erä 7-5 Ålk:lle. Toisessa erässä poikkeuksellinen tyyli ei enää haitannut KarTelaisia ja Saulin pitkän syöttövuoron voiton jälkeen erä kääntyi 6-3 KarTelle ja edessä oli 10-tiebreak katkaisupeli.

Ålk:lla oli toisessa erässä pieni terävyys kadonnut, mutta katkaisupelissä se löytyi ja Ålk 5-1 alussa johtoon. Sauli rauhoitti tilanteen ja KarTe nousi 6-5 johtoon. Siitä edettiin tasapäin, mutta Ålk otti niukan voiton 12-10. Jälkeenpäin Pajuri kuuli, että KarTella oli ollut yksi ottelupallo. Jossiteltavaa jäi.

Jos Pajuri olisi tämän tiennyt, niin kipsi olisi iskenyt, pallo olisi osunnut pokan kautta, verkkonauhaan ja hieman rajan yli, mutta Ålk olisi nähnyt, että viivalla ja voitto KarTelle :)

2 pistettä KarTelle ja 1 piste Ålk:lle.

Kiitoksia runsaslukuiselle yleisölle. Naiskatsojien määrää kuitenkin kaivataan lisää, niin neluritkin kääntyvät voitoksi :)

Mielenkiintoinen kausi on siis tulossa:

VarTella on ykköspelaajana Espanjassa kovaa harjoitteleva senioreiden kaksinpelin Euroopan mestaruus pronssia ottanut Tapio Rossi, joka kiertää kansainvälisiä senioriturnauksia.

NurTs:illa on ykköspelaajana Amerikan yliopistossakin 400m juoksina yleisurheilustipendillä ollut Heikki Hellsten, joka edelleen on kovassa fyysisessä kunnossa ja voitti syksyn ensimmäisessä ottelussa Tapio Rossin.

(historian yksityiskohta: Joensuun Tennisseura miesten 1995 SM-sarja hopea joukkue: Tapio Nurminen, Mikko Sillanpää, Matti Pajuri, Jouni Hirvonen ja Kapteeni Petri Nevalainen)

TaTe on vahvistunut nykyään tenniksen lisäksi triathlonia harrastavalla Mikko Sillanpäällä. Entiset seurakaverit siis kohtaavat.

15.12. on vieraspeli Helsingissä ja

Tervetuloa siis ensi vuonna taas katsomaan huippumiestennistä. (Kaikka alle 50v ovat poikasia)

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

T: KarTen Miehet