KarTe:n SM55 joukkue mitalipeleissä 3-4.9. 2022 Talissa. Tuliko minkä värinen mitali?

Karjalan Tenniksen 55-vuotiaiden SM-joukkue lähti kokoonpanolla Matti Pajuri, Antti Palviainen ja Jari Mykkänen 3-4.9.2022 Taliin pelaamaan mitalipelejä. Rosterista jäi tällä kertaa kotiin esteiden takia Matti Salmi, Jyrki Sarkkinen ja Paavo Sivonen.

Välierässä vastaan tulivat fyysisesti kovakuntoiset Hankolaiset. Kakkosten kaksinpelissä Antti Palviainen pystyi kuitenkin hyydyttämään terävimmän kärjen Juha Väätäiseltä 6-3, 6-4. Ykkösten kaksinpelissäkään ei helpolla päästy, sillä taitava taktikko ja taitava lyöjä Jyrki Alaluusua vei ottelun äärimmilleen, mutta Matin taistelutahto riitti ja voitto 6-4, 4-6, 10-7 toi finaalipaikan ja seuraavan aamun taktiikkaa alettiin miettimään jo illalla Jarrumies Jari Mykkäsen johdolla hyvän aterian kera.

Finaaliin asettuivat Helsingin Verkkopalloseura, joka omassa välierässään voittivat Kouvolan ratkaisevassa nelinpelissä ratkaisevassa 10-tiebreakissa neljän Kouvolan ottelupallon jälkeen 14-12. Kakkosten kaksinpelissä Antti Palviainen oli aseeton kovaa yläkierrettä ja tempoa pitävää helsinkiläistä Petri Tykkää vastaan. Ykkösten kaksinpelissä Pajuri voitti ensimmäisen erän ja oli toista erää 4-3 häviöllä Jari Karvoselle, kunnes jostain löytyi nopeutta ja voimaa ja toinenkin erä Pajurille 6-4.

Ratkaisevaan nelinpeliin asettuivat HVS ennakkosuosikkina taikuri Kenneth Sundberg ja kovaa lyövän Petri Tykän johdolla. Ensimmäinen erä 6-3 helsinkiläisille. KarTe vaihtoi taktiikkaa ja Antti vaihtoi mailaa ja ihmeitä oli tapahtumassa. Toinen erä huikeiden pallorallien jälkeen selkeästi KarTelle 6-2. 10-tiebreak alkoi tasaisesti 2-3, mutta sitten KarTe pelasi lähes virheettömästi ja 10-5 yllätys kultamitali voitto Karten miehille.