Miten kävi? Nousiko 60-vuotiaiden joukkue SM-sarjaan vai jäikö 1-divisoonaan?

Lauantaina 13.5.2023 Matti reportterimme lähti katsomaan KarTen kannalta Kouvolaan tuiki tärkeää ottelua Kouvola – Lahti. Kouvola sai hävitä vain yhden erän ottelussa, jotta Kouvola nousisi. Jos Kouvola häviäisi 2 erää niin, sitten KarTe nousisi.

Ykkösten kohtaamisessa klassista tennistä pelaava Kouvolan Jukka Koskivirta sai vastaansa ennakkoon KarTen suurimman toiveen Lahden Eero Rahikan, joka pystyy voittamaan hyvällä pelillä lähes jokaisen 60-vuotiaiden sarjassa.

Peli alkoi tasaisessa merkeissä ja Koskivirran johtaessa ekaa erää 4-3, hän lähti lisäämaan aggressiivisuutta ja murtopallossa pitkällä painavalla alakierre hyökkäyslyönnillä Rahikan kämmenelle toi helpon paikan volleyllä ratkaista ja Rahikka oli murrettu. 6-3 harmittavasti Koskivirralle.

Toisessä erässä sama kaava toteutui, mutta nyt tällä kertaa pitkässä takakenttä hermopallottelussa Koskivirran kantti kesti ja Rahikka löi 10 cm leveäksi. Koskivirta kesti paineet ja piti syöttönsä: 6-3, 6-3 ja 1-0 ilman erätappioita Kouvolalle.

Kakkosten kohtaamisessa Kouvolan Pekka Asikainen kohtasi Lahden Ilkka Kinnusen.
Vapautuneella pelillä Pekalle ensimmäinen erä näytöstyyliin 6-1. Toinen erä alkoi vakuuttavasti myös Pekalle, mutta kaikkien yllätykseksi liekö Ilkka löytänyt lääkkeet Pekan kukistamiseksi vai alkoiko Pekka jo liikaa miettiä tulosta: Ilkka kampesi huonon alun jälkeen toisessa erässä tasoihin 4-4. Ottelu oli nyt vasta alkanut. Alkoi henkien taisto ja pitkien pallorallien jälkeen Ilkka yllätti Pekan ja toinen erä Ilkalle. Ratkaiseva 10-tiebreak olisi Pekan voitettava, muuten 1-divisoona kutsuisi. Ilkka pääsi 9-8 johtoon ja jos hän voittaisi sen, niin KarTe nousisi. Reportteri Matti raportoi tämän välittömästi online:na 60-joukkueelle. Videopuhelinyhteydellä ottelupalloa seurattiin Joensuussa. Ilkka otti riskin ja löi kovan kämmen linjalyönnin ja pallo osui verkkonauhaan ja kiipesi sen päälle, mutta putosi omalle puolelle. Tilanne 9-9. Siihen Ilkan psyyke putosi ja Pekka korjasi potin 11-9. 2-0 Kouvolalle, mutta yksi erätappio.

Ratkaisevassa nelinpelissä Kouvola ei saisi hävitä erääkään. Molemmat joukkueet vaihtoivat hieman kokoonpanoa, jotta paras neluripari saadaan kentälle.

Kouvolan Tommi Heinonen / Jukka Koskivirta – Lahden Eero Rahikka / Juha Ketolainen:
Ensimmäinen erä edettiin tasatahtia ilman syötönmurtoja 4-4. Liekö Rahikka ollut suivaantunut harmittavasta kaksinpelitappiostaan, sillä 30-40 tilanteessa kakkosruudun palautus rystyltä täysillä linjaa pitkin sujahti verkkopelaajan ohi ja murto oli tapahtunut. Reportteri Matti raportoi heti, että nyt on KarTen nousu lähellä. Enää puuttuu, että Rahikka pitää syöttönsä. Rauhallisena ja tasaisena pelaajana tunnettu Rahikka löysi uuden vaihteen ja syötöt alkoivat napsahdella kohilleen ja Ketolainen pääsi hyvin verkolla väliin. 40-15 tilanteessa Rahikka yllätti ja syöttikin hiljaisen syötön. Vastustaja yllättyi ja palautti verkkoon. Lahti erävoittoon ja KarTen nousu SM-sarjaan varmistui. 60-vuotiaiden joukkue Joensuussa kaatoivat päällensä shamppanjaa ja pitivät kaksin käsin juomistaan.

Kun erätappio tuli Lahdelle, niin Kouvolan peli vähän lässähti ja toinenkin erä Lahtelaisille. 2-1 Kouvolalle voitto, mutta se ei riittänyt nousuun, vaan paras joukkue nousi eli KarTe 60.

Tarina oli fiktiivinen, mutta tulos oli faktaa.

Tämäkin on faktaa: Ensi vuonna seniorisarjoissa KarTella on kolme SM-sarjajoukkuetta: 40, 55 ja 60-vuotiaat