Naiset ja miesten M50- joukkue reissussa

Naisten- ja miesten M50- joukkeiden kauden viimeiset vierasottelut pelattiin sunnuntaina Hyvinkäällä. Molempien joukkueiden matkat alkoivat kuitenkin jo lauantaina.
Satu ja Sanna matkustivat Lahteen valmistautumisleirille. Paavon laatiman harjoitusohjelman mukaisesti joukkue suoritti tunnon tarkasti sovitut harjoitteet. Vakoojien varalta joukkue oli naamioitunut sauvakävelelijöiksi. Näin esimerkiksi ohjelmaan kuulunut shoppailu Lahden ostosparatiiseissä sujui huomiota herättämättä.

Miehet puolestaan koukkasivat Tampereelle paikallisen Tennisseuran vieraaksi. Matkaan lähtivät luotettavat vieraspelien sotaratsut, Antti, Petri ja Matti. Hyvin latautunut joukkue saapui hyvissä ajoin areenalle. Sisäisten karsintojen jälkeen kaksinpeleihin valmistautuivat Pete ja Matti.

Ykkösten pelissä Pete sai vastaansa TaTs:n Mikko Pesosen. Kumpikin pelaaja on tunnettu siitä, että mitään ei anneta ilmaiseksi. Tällä kertaa Mikko oli vahvempi Peteä numeroin 6-1,6-2. Numerot eivät kerro koko totuutta, sillä ottelu oli erittäin tasokas ja pitkien pallorallien sävyttämä.
Toisessa kaksinpelissä Mattia vastaan asettui Kai Öistämö. Ottelu oli Matille ensimmäinen 9 kuukauteen ja se näkyi hermostuneisuutena sekä yliyrittämisenä. Kain kovat syötöt sekä sitä seuranneet verkollenousut olivat Matille myrkkyä ja ottelu oli taputeltu tunnissa lukemin 6-2, 6-2. Matin paras suoritus ottelussa oli rehti kädenpuristus Kaille ottelun päätteeksi.
Valitettavasti nelurikin sujui joensuulaisittain mollivoittoisesti. Mikko ja Kai syöttelivät Antin ja Peten kumoon. Ensimmäinen erä oli vielä tiukka mutta toinen erä meni kotijoukkueelle selvästi. Ottelu päättyi lukemiin 6-4, 6-2.

Sunnuntai-aamuna molempien joukkueiden matkat jatkuivat Hyvinkäälle. Naisten otteluissa Satua vastaan asettui HyTS:n 12-vuotias Emilia Kulta ja Sanna sai vastaansa Suvi Muotkan.
Satu aloitti ottelun väkevästi ja sai nuoren hyvinkääläisen tekemään helpohkoja virheitä. Emilia paransi otteitaan erän loppua kohden mutta Sadun varmuus toi erävoiton 6-0. Toisessa erässä Satu sai tehdä täyden päiväpuhteen erän voittamiseksi. Pitkät pallorallit seurasivat toisiaan ja lyönnit kovenivat mitä pidemmälle ottelu eteni. Lopulta hienon taistelun jälkeen erä Sadulle 6-3. Emilia antoi Sadulle kelpo vastuksen. Uskon, että Emiliasta kuullaan vielä!

Sannan edellisestä kilpapelistä oli kulunut reilu puoli vuotta. Katsomosta sitä ei kyllä havainnut. Sen verran varmaa tykitystä Sannan ensimmäinen erä oli Suvi Muotkaa vastaan. Erävoitto kelpo suorituksen jälkeen numeroin 6-0.
Toisessa erässä Sannan tempo hieman laski ja selkeästi oli havaittavissa turhaa kiirehtimistä. Kokeneena pelaajana Sanna sai jälleen painavat lyönnit takarajan tuntumaan ja niin toinen erä kirjattiin Sannalle 6-2.

Ottelun lopputulokseen nelurilla ei ollut enää vaikutusta, joten molemmat parit pelasivat vapautuneesti. Ottelussa nähtiin huikeita ralleja, verkkotaistelua, akrobatiaa ja huhujen mukaan spagaatikin oli lähellä. Tämäkin ottelu Kartelle pitkän kaavan kautta 3-6, 6-0,10-6.
Ottelun lopputulos, 3-0, varmisti naisille sarjapaikan ensi kaudeksi.

Miehet sen sijaan jatkoivat mollivoittoista kulkuaan. Heti ottelujen alussa saimme jobin postia. Antti joutui 4-1 tilanteessa luovuttamaan ottelun Pekka Nissiselle selkäkipujen vuoksi.
Toisessa kaksinpelissä Pete sai vastaansa Eero Rannikon. Tässäkin ottelussa isännät olivat vahvempia lukemin 6-1,6-0. Eikä tässä vielä kaikki!
Turpaan tuli nelurissakin. Pete ja Matti hävisivät ottelun lukemin 5-7,6-3, 3-10.
Miesten osalta viikonloppu oli siis synkkä. Vieraspeleissä ei riitä, että on hyvä vaan pitää olla paras!

Yhteinen kotimatka alkoi kohti Joensuuta. Matka taittui rattoisasti tarinoiden lomassa. Sanna ja Satu pitivät huolen siitä, ettei autossa murehdittu menneitä matseja. Aihealueet soljuivat laidasta laitaan. Eniten pohditutti luumassan tiheyden merkitys ihmisen kehitykseen sekä Metsä-Erkin toiminnan vaikutus suomalaiseen kouluyhteisöön. Tästä on hyvä jatkaa ensi kautta kohti!

Matti Salmi