• Image

SM-PRONSSIA – KarTen M40-joukkueen kausi päättyi Talissa mitalijuhliin

Kivikova, kivikova KarTe 40 -huudot kaikuivat iloisesti sunnuntaina Talin tenniskeskuksen käytävillä Helsingissä, kun sarjakauden vihonviimeinen ottelu oli juuri saatu voitokkaasti päätökseen. Joukkueemme oli edennyt M40-ikäluokan loppukilpailuun Helsinkiin, sijoittumalla runkosarjan päättäneen ottelurumban jälkeen yhteispisteissä lopulta kolmannelle tilalle. Neljä parasta joukkuetta oli nyt enää mukana ottelemassa SM-mitaleista Suomen tennispyhätössä.

 

Lauantaiseen välierään KarTe sai vastaansa ennakkosuosikin, eli alkusarjan voittaneen Valkeakosken Tenniksen. Ottelusta tuli juuri niin hankala, kuin ennakolta pelättiin. Ykköspelaajien kohtaamisessa Teemu Airaksinen teki kaikkensa, ja pelasi ajoittain näyttävää tennistä. Kovassa vireessä ollut Valkeakosken Jukka Kohtamäki oli ottelussa kuitenkin lähes koko ajan hienoisesti niskan päällä, ja vei tasaisen kamppailun nimiinsä erin 6-3,6-3. Kakkospelaajista kentälle astelivat ykkösten jälkeen KarTen hyvin alkusarjassa esiintynyt Veli-Pekka Pulkkinen ja V-T:n nopeajalkainen Jussi Sinkkonen. Tällä kertaa Sinkkonen sai painavilla peruslyönneillään pakotettua Veli-Pekan virheisiin ja useat pitkät pallorallit päättyivätkin hänen edukseen. Ottelu eteni valkeakoskelaisen komennossa päättyen lukemin 6-1,6-1. V-T jatkoi siten finaalin voitoin 2-0.

 

Tappio tiesi KarTen turnauksen jatkumista pronssiottelussa. Aikaisin sunnuntaiaamuna käytyyn mitaliotteluun vastaan asettui Wasa Tennis Club. Ykkösten kamppailussa Teemu ei antanut Vaasan Ville Häggblomin yllättää, vaan piti huolen pelitemposta takoen palloa näyttävästi kulmasta toiseen. Taitavasti pelannut Teemu johdatteli KarTen 1-0 johtoon selvällä 6-1,6-1 voitollaan. Kakkosten pelissä KarTen Janne Kivihalme sai vastaansa Vaasan Mikko J. Reposen. Ottelussa kohtasivat kaksi tasavahvaa pelaajaa, ja siitä kehkeytyikin jännittävä kaksituntinen taistelu. Tärkeissä paikoissa onnistuneiden syöttöjensä ja muutaman läpilyönnin turvin Janne sai kuin saikin hikoiltua kamppailusta voiton loppulukemin 6-4,6-4. Voitto tiesi sitä, ettei nelinpeliä enää tarvittu ja KarTe pääsi juhlimaan komeaa SM-pronssiaan pitkän kauden päätteeksi.

 

SM-pronssi oli joukkueeltamme hyvä saavutus. M40-sarja osoittautui todella kovatasoiseksi ja vierasotteluita oli pitkän hallikauden aikana paljon lyhyellä aikavälillä. Varsinkin Etelä-Suomessa. Nyt mitalijuhliin päättyvässä kaudessa 2022-2023 on myös haikeutta, sillä menneenä viikonvaihteena Talissa pelattu SM-lopputurnaus oli joukkueemme viimeinen yhteinen kokoontuminen ja pelimatka. M40-joukkue hajoaa kauden nyt loppuessa ja pelit jatkuvat missä kelläkin.

 

Kivikovassa ja hienon yhteishengen omanneessa joukkueessa SM-pronssin saavuttivat ja kauden aikana esiintyivät Teemu ”Teme” Airaksinen, Janne ”Hiace” Hirvonen, Janne ”Kivari” Kivihalme, Petri ”Nestori” Nevalainen, Veli-Pekka ”Vellu” Pulkkinen ja Mika ”Purkki” Purmonen. Mainitaan vielä joukkuetta upeasti Helsingissä kannustanut ja hengessä mukana ollut manageri Hannu ”Vode” Voutilainen. Kiitos kaikille yhteisistä kokemuksista!

 

 

Janne Kivihalme

Talin tenniskeskus