Jyrki Sarkkiselle Suomen liikuntakulttuurin ansioristi

Opetus- ja Kulttuuriministeriö on palkinnut joensuulaisen Jyrki Sarkkisen ansiokkaasta ja aktiivisesta toiminnastaan tenniksen hyväksi. Useissa luottamustehtävissä Tennisliitossa sekä seuratasolla vuosikymmenten ajan pitkäjänteisesti toimineelle Sarkkiselle ojennettiin liiton järjestämässä gaalaillassa Espoossa Suomen liikuntakulttuurin ansioristi. Sarkkinen on ollut tenniksen parissa 80-luvulta alkaen ensin kilpapelaajana, myöhemmin valmentajana, seurojen hallituksissa ja puheenjohtajana. Kaikkiaan eri luottamustehtäviä on kertynyt yli 30 vuoden ajalta.

Tenniksen nykytilan huomionosoituksestaan liikuttunut Sarkkinen näkee hyvänä. – Tenniksen tämän hetkinen tilanne ja tulevaisuus näyttävät mielestäni hyvältä. Lajilla on vankka asema suomalaisessa urheilukentässä, ja harrastajamäärät ovat nousussa. Vaikkakin uudet ja myös perinteiset lajit kilpailevat samoista harrastajista. Myös meillä Joensuussa olosuhteet ovat kunnossa. Sisäkenttiä tarvittaisiin ehkä jo lisää, mutta ulkokenttätilanne on hyvä. Karjalan Tennis toimii aktiivisesti niin juniori-, kilpailu-, kuin aikuisvalmennuksessakin. Valmennus ja seuran johto ovat hyvissä ja ammattitaitoisissa käsissä, itsekin edelleen aktiivisesti pelaava Sarkkinen kertoo.

Samassa tilaisuudessa KarTen puheenjohtaja Antero Puhakka sai Tennisliiton pronssisen ansiomerkin uutterasta työstään seuransa hyväksi. Myönnetyt huomionosoitukset ovat osa Tennisliiton 110-vuotisjuhlavuotta.

Janne Kivihalme