Karjalan Tennis juhli 50-vuotiaiden SM-kultaa Helsingissä

Helsingissä Talin tenniskeskuksessa pelattiin viikonloppuna senioreiden sarjajoukkueiden SM-lopputurnaus. Joensuulaisittain turnaus sujui upeasti, kun Karjalan Tennis saavutti joukkueellaan SM-kultaa 50-vuotiaiden miesten sarjassa. Alkulohkoista oli Helsingin mitalipeleihin edennyt neljä joukkuetta. 

KarTe kohtasi lauantaina välierässä Jyväskylän Tennisseuran. Matti Pajuri oli jo lähellä tappiota, mutta käänsi ottelun Petri Pykälämäkeä vastaan loppuhetkillä nimiinsä erin 6-2,2-6,10-8. JTS:n Sami Paavola tasoitti kaadettuaan Petri Nevalaisen niukasti 2-6,6-1,10-5. Finaalipaikka varmistui KarTelle nelinpelissä, kun Pajuri ja Antti Palviainen peittosivat vaivatta Paavolan ja Pykälämäen 6-2,6-2.

Loppuottelussa vastaan asettui sunnuntaina Åbo Lawn-Tennis Klubben. Matti Pajuri oli elementissään, eikä antanut ÅLK:n Kenneth Sundbergin yllättää. Voitto kartelaiselle 6-4,6-1. Petri Nevalainen löysi syöttönsä oikealla hetkellä ja taisteli sen myötä hienon ja SM-kullan varmistaneen voiton ÅLK:n Samuli Hakalasta erin 6-2,7-6. Pitkä kausi huipentui voitontanssiin ja ilonkyyneliin. – Yhteishenki, hyvä valmistautuminen ja se, että ollaan saatu pelata terveenä koko talvi. Niistä voittomme varmasti muodostui, joukkueen pelaajat iloitsivat mitalit saatuaan. – 50-vuotiassa on eri sarjatasot katsottuna kaikkiaan yli 50 joukkuetta. Komeaa, että KarTe on edelleen ykkönen, riemuitsi Pajuri.

KarTe voitti SM-kultaa 50-vuotiaissa nyt toisena keväänä peräkkäin. Kauden aikana joukkueessa esiintyivät myös Sauli Hakulinen ja Petri Pakarinen. Paljon onnea mestareille!

Janne Kivihalme