KarTen M-50 joukkueella vääntöä

Lauantaina 15.12.2018 Helsinkiin lähtivät maalaispojat Antti ja Matti. Isossa kylässä miesten 50 SM-sarjassa oli vastassa Smash.

Ykkösten kaksinpelissä Matilla oli selkeä ja yksinkertainen tatkiikka taitavaa Tapio Totroa vastaan. Kovaa kulmiin ja huolellisesti käytetään paikat. Matin johtaessa 3-2 hän lähti palauttamaan kovaa Tapion syötöistä. Verkkoon menivät ja peli meni tiukaksi. Tiebreakissa huikea crossiohituslyönti käänsi 7-4 voiton Matille. Toisessa erässä Matin peli rentoutui ja suunniteltu taktiikka onnistui täydellisesti. 6-0 murskaavasti toinen erä ja KarTe 1-0 johtoon.

Antilla oli vastassa Hannu Freund. Molemmilla oli selkeä taktiikka, pitkiä palloralleja ja huolellista pelaamista ja kun paikka aukeaa, niin käytetään. Hyvätasoisessa ottelussa ensimmäinen erä tiukasti kuitenkin Hannulle 6-4. Toisen erän lopussa Antti lähti painamaan Hannulle palloja rystylle ja se alkoi tuottamaan tulosta. Toinen erä Antille 6-4. 10 tiebreak eteni tasaisesti ja ottelun kulminaatiopiste oli kun Antti syötti 6-5 johdossa, hän pisti painavan hyökkäyslyönnin ja Hannu vaivoin sai kaivettua löysän pallon ylös ja Antilla oli korkean volleyn paikka, mutta myös mahdollisuus pompusta lyödä ja hän pisti pompusta hieman huolimattomasti rystyn tyhjään paikkaan ja se meni pitkäksi. Sen jälkeen edettiin tasatahtia ja niukka 10-8 voitto Hannulle ja tilanne Smash – KarTe 1-1.

Nelinpelissä Smash otti tuoreen kovalyöntisen Riku Solapuron neluritaiturin Tapion pariksi. Kovatempoisessa ja hyvin pelanneelle KarTelle ensimmäisessä erässä Smash oli kuitenkin hieman niskanpäällä ja erä 6-4 heille. Toisessa erässä KarTe löysi oivan taktiikan Rikua vastaan. Mitä kovempaa hänelle löi, sen paremmin hän pelasi. Lähdettiin heittämään löysää syöttöä Rikun rystylle ja muutenkin pallot hieman hiljempaa hänelle sekä lobbia Tapion yli. 4-1 KarTe johtoon. Vaikka KarTella tahtotila oli säilyttää vire, niin Smash kavensi 4-3:een ja jolloin tärkeä seuraava game tuli KarTelle 5-3:een ja erä lopulta 6-4 KarTelle. Ensi vuoden Helsinki flow festival otti varaslähdön. Se tuotiin Joensuusta. 10-0 kymppitiebreak Joensuuhun! Ja ottelut 2-1 KarTelle. 

Syyskauden kolmella 2-1 voitolla eli kuudella pisteellä on hyvä jatkaa kevätkaudella pisteiden metsästystä. Tavoitteena on mitalipelit ja tietysti Suomen mestaruuden uusiminen. 

Hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta 2019

Toivoopi KarTen tosimiehet