KarTe toteutti strategiansa uusimista varten jäsenilleen kohdistetun kyselyn maaliskuussa 2022. Kyselyyn vastasi 40 henkilöä. Vastanneista joka kuudes (18 %) oli korkeintaan 34-vuotiaita, puolet (50 %) oli 35-54-vuotiaita ja 55-vuotiaita tai vanhempia oli joka kolmas (33 %). Valtaosa vastaajista oli miehiä (70 %).
Seuraavissa kuviossa esitetään keskeisiä huomioita vastauksista. Vastaajat pystyivät valitsemaan usean eri vaihtoehdon kuvaamaan omaa suhdettaan tennikseen. Suurin osa vastanneista oli harrastepelaajia. Harrastepelaajista joka kolmas osallistui KarTe:n järjestämään tennisvalmennukseen.
KarTe:n toimintaa pyydettiin arvioimaan erilaisten väittäjien kautta. Seuraavassa kuviossa esitetään keskiarvot väittämistä. Keskiarvoa laskettaessa en osaa sanoa -vastanneet on poistettu. 4 tarkoittaa sitä, että vastaajat ovat olleet täysin samaa mieltä väittämän kanssa. Vastausten perusteella KarTe:a pidetään luotettavana toimijana, joka järjestää laadukasta valmennusta ja jonka valmentajat ovat hyvin koulutettuja. KarTe:n toimintaolosuhteita pidettiin hyvinä ja toiminnalla nähtiin olevan myös suhtellisen selkeät tavoitteet. Lähes puolet vastanneista (45 %) oli joko samaa tai täysin samaa mieltä valmennukseen osallistumisen kalliudesta. Lasten ja nuorten huoltajista valmennusta piti kalliina hieman useampi kuin joka kolmas (38 %). Valmennukseen osallistumattomista 60 % oli samaa mieltä valmennuksen kalliutta koskevan väitteen kanssa.
Lasten ja nuorten valmennusta koskevia väitteitä kysyttiin heidän huoltajiltaan. Näkemykset ovat hyvin samankaltaisia kuin vuonna 2021 toteutetussa kyselyssä. Se, että lasten koetaan viihtyvän omassa ryhmässään, ja että he lähtevät innostuneesti harjoituksiin ja palaavat innoissaan kotiin harjoitusten jälkeen osoittaa KarTe:n onnistuvan hyvin keskeisessä toiminnassaan. Joka neljäs (23 %) huoltaja oli eri mieltä urheilemisen kokonaiskulujen kohtuullisuuden kanssa. KarTe:lla on nollatoleranssi kiusaamista ja häirintää kohtaan. Seurassa on olemassa toimintaohjeet epäasiallisen kohtelun tilanteisiin. Kyselyn vastanneista huoltajista 75 % oli täysin eri mieltä ja 25 % eri mieltä lapsen kiusaamista koskevan väitteen kanssa.
Omaan valmennukseen oltiin myös voittopuolisesti hyvin tyytyväisiä. Valmennusta pidettiin laadukkaana kokonaiskustannuksia kohtuullisina. Selväksi kehittämiskohteeksi kyselyn perusteella nousee kuitenkin valmennuksen lisääminen. 70 % vastanneista oli samaa tai täysin samaa mieltä väitteen kanssa.
Tulkintaa vahvistaa vastaajien näkemys tärkeimmästä valmennuksen kehittämiskohteesta.
Harrastamista koskevista kehittämiskohteista tärkeimmiksi vastaajat nostivat lisäkentät, harrastajatapahtumien lisäämisen sekä pelipäivät.
Vastaajat nostivat selvästi tärkeimmäksi harrastamisen mahdollistamisen kehittämiskohteeksi uusien kenttien saamisen.
KarTen valmennusjärjestelmässä on olemassa harrastepolun lisäksi myös kilpapolku, ja kilpaileminen on tärkeä osa seuran toimintaa. Kilpailemisen osalta haluttiin selvittää jäsenistön näkemystä kilpailemisen merkityksestä. Vastaajat asettivat kilpailemista koskevat väitteet seuraavan tärkeysjärjestykseen. Omien kilpailujen järjestäminen nousee tärkeimmäksi, mutta kolmas osa vastanneista piti tärkeimpänä tavoitteena edustusjoukkueen tason vakiinnuttamista SM-sarjatasolle.
Kenttäkapasiteetin rajoittuneisuus on ollut seurassa hyvin tiedossa. Tämän vuoksi haluttiin jäseniltä kysyä näkemyksiä mahdolliseen uuden tennishallin rakentamiseen liittyen. Seuraavassa kuviossa esitetään vastaajien näkemykset mahdollisen uuden hallin rakentamista koskeviin väittämiin. Kuvio toistaa jo aiemmin esiin nostettuja asioita halusta saada lisää valmennusta sekä sitä että Joensuussa ei pysty harrastamaan tennistä niin paljon kuin haluaisi. Vastaajista 41 % olisi valmis sitoutumaan vakiovuoroon vähintään kahdeksi vuodeksi.
Tiedotus on useimmissa organisaatiossa haastavasti ratkaistavissa oleva asia. Mikä määrä tietoa on riittävästi, mikä määrä on liikaa, minkä välineiden kautta tietoa haluttaisiin saada jne. Tämän vuoksi KarTe halusi selvittää myös tätä asiaa. Seuraavassa kuviossa esitetään viestintää koskevia väitteitä. Viestintää koettiin olevan olevan riittävästi, ja vastaajat kokivat olen hyvin perillä siitä mitä KarTe:ssa tapahtuu. Nettisivuja pidettiin suhteellisen selkeinä, vaikkakaan niillä ei säännöllisesti käytäisikään.
Sähköpostia pidettiin selvästi parhaana kanavana saada tietoa toiminnasta.
Seuraavassa kuviossa esitetään niitä asioita, joista jäsenet haluaisivat saada tietoa itselleen. Harrastaminen ja valmennus nousevat selvästi esiin.
Tässä raportointiin keskeisiä havaintoja kyselyn perusteella. Johtokunta analysoi tietoja myös tarkemmin ja hyödyntää niitä valmistellessaan strategian uudistamista ja sen tuomista KarTe:n kevätkokouksen päätettäväksi keväällä 2022.