Miesten edustusjoukkueella neljän sarjapisteen viikonloppu, kakkosjoukkue taipui Lahdelle

Sekä miesten ykkös- että kakkosjoukkue pääsivät viikonloppuna pelaamaan kotikentillä Mehtimäellä. Edustusjoukkueen sarjakausi 1-divisioonan B-lohkossa jatkui tasaisten suoritusten merkeissä, kun KarTe kirjautti tasapelin sekä Smash-Kotkaa että Jyväskylän Tennisseuraa vastaan. Kakkosjoukkueen puolestaan oli taipuminen vahvasti pelanneen Lahden Verkkopalloseuran käsissä.

KarTen ja Smash-Kotkan joukkueet esittelyssä.

Lauantaina edustusjoukkue kohtasi Smash-Kotkan tasokkaan kakkosmiehistön. Kotijoukkue onnistui kaksinpeleissä hienosti, kun sekä Patrick Stenfors että Sami Korhonen kirjauttivat voitot suoraan kahdessa erässä. Erityisesti Stenforsin ja Valtteri Ahtin välinen ottelu tarjosi yleisölle vauhdikasta ja tasokasta tennistä, ja jännitettävää riitti myös kolmosten ottelussa, jossa kramppeja vastaan taistellut Korhonen onnistui viemään kutkuttavan toisen erän nimiinsä katkaisupelissä. Kotkan Jussi Salmion onnistuttua voittamaan kakkospelaajien ottelun, lähdettiin nelinpeliin kotijoukkueen 2-1 johdossa. Nelinpeli oli pienten marginaalien vääntö, joka kääntyi kotiyleisön kannalta valitettavasti tällä kertaa vieraiden eduksi erin 5-7, 6-7.

Edustusjoukkueen ottelun jälkeen estradille astelivat KarTe:n nuori kakkosjoukkue ja etelästä vieraaksi saapunut Lahden Verkkopalloseura. Kaikki kolme kaksinpeliä olivat huipputasaisia, mutta tällä kertaa vieraiden kokemus oli vielä valttia ykkös- ja kolmospelaajien otteluissa kotijoukkueen Tommi Jeskasen ja Sauli Helénin hyvistä otteista huolimatta. Kakkospelaajien ottelussa Arttu Ronkainen nousi hienosti avauserän tappiosta huolimatta voittoon vieraiden Valtteri Tuukkasesta. Ronkaisen voitto jäi tällä kertaa joensuulaisten ainoaksi sarjapisteeksi, sillä nelinpelissä vierasjoukkue oli etevämpi suoraan kahdessa erässä. Näin kolme sarjapistettä matkasi Lahteen, ja KarTe 2:lle kirjattiin kauden avausottelusta yksi sarjapiste.

Edustusjoukkueen toinen – ja samalla koronatilanteen aiheuttamista sarjamuutoksista johtuen kauden viimeinen – kotiottelu päättyi lauantain ottelun tapaan tasapeliin. Tällä kertaa kaksinpelien jälkeen nelinpeliin lähdettiin 1-2 takamatkalta, kun kotijoukkue kärsi tiukat tappiot kolmannen erän super tie-breakissa niin ykkösten kuin kolmostenkin otteluissa. Kakkospelaajien kohtaamisessa Patrick jatkoi vahvoja otteitaan voittaen vahvalla pelillä JTS:n Lauri Leskisen suoraan kahdessa erässä. Nelinpeliin kotijoukkue nimesi Patrickin ja Ville Maarasen, jotka pelasivat loistavan ottelun vieraiden Leo Haapasaloa ja Leskistä vastaan voittaen ottelun vakuuttavasti erin 6-3, 6-1.

Tasapelin myötä KarTe paranteli asemiaan B-lohkon sarjataulukossa: kun runkosarjaa on jäljellä enää vierasottelu Savonlinnan Verkkopalloseuran vieraana marraskuun lopulla on joensuulla vielä teoreettinen mahdollisuus yltää 1-divarin ylempään jatkosarjaan pelaamaan divarin mestaruudesta ja noususta ylemmälle sarjatasolle. Tämän toteutuminen edellyttäisi kuitenkin 4-0 vierasvoittoa ja OVS:n kompurointia. Muussa tapauksessa sarjakausi jatkuu alemmalla jatkosarjalla, jossa panoksena on sarjassa säilyminen. Panosta loppukauteen on siis joka tapauksessa, joten jännittäviä otteluja on varmuudella vielä edessä!

Ykkösdivarin kotisivut

Kakkosjoukkueen lohko tennisässässä