Otteluraportti KarTe-SATA 7.12

Otteluraportti KarTe –SATA 7.12 tulos 1-3

KarTen joukkue jatkoi liigaotteluja 7.12.Laajasalossa SATA tennistä vastaan. Panokset olivat kovat molemmille joukkueille sillä SATA haki tärkeitä pisteitä suoraa pudotuspeli paikkaa ajatellen ja KarTelle taas jokainen piste oli nyt elintärkeä sarjapaikan säilymisen kannalta.

Helsingin Laajasalossa päivän tehomiehinä olivat Sata-Tenniksen Iiro Vasa ja Roope Kailaheimo. Vasa voitti KarTe:n Patrick Stenforsin 6-4, 6-2. Iiro Vasa oli äärimmäisen kovassa kunnossa. Erityisesti syöttö ja pommin kova ja varma kämmen oli todella vaikea yhdistelmä Patricille. Ensimmäisen erän tilanteessa 3-3 tosin Patric mursi Iiron syötön ja jo hetken näytti, että erä olisi tulossa Patricille. Tämän jälkeen Patricin ykkössyöttö alkoi takkuilemaan ja ote siirtyi virheettömästi pelanneelle Vasalle. Kolmosten ottelussa Mikko Rouvala ei saanut missään vaiheessa peliään kulkemaan. Mikolla on ollut lievä käsivamma, eikä hän ole voinut juuri harjoitella viime viikkoina. Valitettavasti tämä näkyi Mikon otteissa. Kailaheimo voitti Mikko Rouvalan tasaisen hyvällä suorituksella 6-1, 6-2. Nelinpelistä Tapio Nurminen ja Patric Stenfors aloitti vahvasti ja meni heti aluksi johtoon 3-1 ja lopulta erä voitto ansaitusti 7-5. Myös toinen erä alkoi joensuulaisen hallinnassa ja tilanteessa 4-3 pojilla oli jo viisi murtopalloa, mutta yhden kanttipallon ja muutaman epäonnistuneen palautuksen turvin SATA onnistui pitämään syöttönsä. Seuraavassa pelissä Tapsalla oli kaksi pito palloa, mutta Iiro Vasan muutama loisto suoritus käänsi erän helsinkiläisille 5-7. Kymppi tie breakin alussa SaTan pojat pelasi täysin hurmoksessa ja hetkessä peli oli jo 0-7 ja lopulta 3-10. 

Jotenkin tuntui, että ei taaskaan KarTella ollut fortuna apuna, että tuo todella tärkeä ottelu olisi voitettu.Voitto siis SaTalle 5-7, 6-4, 10-3. KarTe:lle balsamia haavoille toi ykköspelaaja Juuso Ojasen voitto Marcus Stenforsista 6-3, 6-1.Juuso oli koko ottelun ajan niskan päällä ja erittäin tasainen ja varma peruslyöntipeli toi onneksi KarTelle yhden pisteen. 

Pelatun liigakierroksen tulosten myötä KarTe ja TVS ajautuivat selvästi muiden taakse – näillä näkymin joko joensuulaiset tai turkulaiset tippuvat suoraan ja toisen kohtalona on putoamiskarsinta. Nyt KarTen kotona voittama VT ja Sata-tennis ovat jopa pudotuspelitaistelussa. KarTe on, joka tapauksessa pelannut tasaisia otteluita lähes kaikkia joukkueita vastaan koko kuluneella kaudella.. Valitettavasti vain nuo 10 tie breakit on nyt kääntyneet luvattoman usein (2 voittoa ja 5 tappiota) vastustajille, jopa ottelupallojen jälkeen. Se täytyy vielä todeta, että SM-liigan taso on noussut viimevuosina valtavasti ulkomaalaisten sekä kotimaisten huippupelaajien mukaan tulon myötä. Seuraavat ottelut ovat Smash Helsinki 10.11 ja ratkaiseva ottelu putoamisen kannalta KarTe- TVS Joensuussa 11.11.

T. Paavo