Seuran kilpajunioreilla aktiivinen alkukesä

Seuran kilpajuniorit ovat aloittaneet tenniskesän mallikkaasti. Harjoituskentillä on käynyt hyvä kuhina, minkä lisäksi ohjattujen harjoitusten lisäksi valmentajat ovat seuranneet ilolla myös omatoimista pelailua ohjattujen harjoitusten ohessa. Kuumat ja aurinkoiset olosuhteet ovat tuoneet harjoitteluun oman lisämausteensa ja -haasteensa, mikä on kysynyt pelaajilta sekä henkistä että fyysistä kestävyyttä ja sitkeyttä.

Kesäkuun aikana ollaan päästy myös keväällä tauolla olleen kilpatenniksen pariin, mikä on tuonut tärkeän ja kaivatun elementin pelaajien kehittymiseen ja valmennusprosessiin. Nyt kisakentillä on päästy kokeilemaan harjoituksissa harjoiteltuja taitoja, harjoittelemaan kisatilanteen tuoman jännityksen kanssa pelaamista, sekä etsimään tosipaikoissa vastauksia kysymyksiin: mitä osataan? Mitä ei vielä osata? Mitä harjoituksissa pitää yrittää parantaa? Kilpailutilanne tarjoaa tärkeitä oppimiskokemuksia myös pelin henkisellä saralla: onnistumisten ja epäonnistumisten käsittelyä, voittojen ja tappioiden kokemuksia, sekä oman itsensä haastamista tiukassa paikassa, mutta kuitenkin turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat esimerkiksi kesäkuussa järjestetyt kotikisat ja pelireissu Rovaniemelle: näissä kilpailuissa juniorit saivat menestyksestä riippumatta pelata paljon otteluja eri vastustajia vastaan. Tästä kiitos kisaformaateille, jotka mahdollistivat useamman ottelun pelaamisen menestyksestä riippumatta. Näin tappionkin kohdatessa pelaajilla oli mahdollisuus ottaa mahdollisista virheistä oppia heti samana viikonloppuna. Rovaniemellä lisämausteen tähän toi vielä parhaimmillaan kolmella eri alustalla pelaaminen samassa kisassa. Näissä tilanteissa on hyvä harjoitella tennispelaajalle tärkeää sopeutumisen taitoa, kun kaksi peräkkäistä ottelua saatetaan pelata kahdella eri alustalla eri vastustajaa vastaan erilaisissa olosuhteissa!

Kesäkuun aikana kilpajuniorit ovat osallistuneet useisiin kilpailuihin ympäri Suomen: kotikisan lisäksi joensuulaisväriä on nähty mm. Savonlinassa, Rovaniemellä, Vuokatissa, Vierumäellä, Jyväskylässä ja Imatralla. Kun harjoitellaan laadukkaasti, ei menestykseltäkään voi aina välttyä. Vaikka urheilu ja KarTe:n valmennusfilosofia pitävät sisällään voittoja ja tappioita suurempia arvoja, on luonnollisesti palkitsevaa nähdä harjoittelun kantavan hedelmää myös tulostaululla. Tähän mennessä kisavoittoja ja palkintosijoja ovat päässeet tuulettamaan useat KarTe:n juniorit eri puolilla kotimaisia kisakenttiä. Kisavoittoihin ovat alkukesän aikana yltäneet Miko (Joensuu, Rovaniemi ja Imatra), Niilo (Imatra), Lassi (Rovaniemi), Leevi (Rovaniemi ja Vuokatti), Jesse (Rovaniemi), Meri (Rovaniemi) ja Joel (Joensuu).

Kesäkaudesta on takana tätä kirjoittaessa noin kolmannes ja seuraavaksi katseita siirretään heinäkuun tapahtumiin, jolloin ohjelmassa on mm. kaksi kotikilpailua: 12-vuotiaiden JGP 6.-8.7. ja juniorisarjapainotteinen alueellinen kilpailu 30.7.-1.8. Kesäkauden viimeiset yhteiset pelimatkat on tarkoitus tehdä elokuussa Kuopioon ja Ouluun, minkä lisäksi juniorit kisaavat omatoimisesti oman kalenterinsa mukaan.

Rovaniemen pelireissun osallistujia. Lisää kisakuvia löytyy seuran somekanavilta.